Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

torsdag 12 februari 2015

Vi får besök!

Idag har vi besök av tansaköterskan Maria och hennes kompis Folke från Folktandvården.                                                   Tillsammans berättar de hur vi ska ta hand om våra tänder.
Barnen visste redan en del, till exempel att man ska borsta två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. De visste också att man tappar tänder och får nya när man är barn, och att socker och godis inte är bra för tänderna. Godis kan man äta en dag i veckan, då mår tänderna bra.

Det nya vi fick lära oss är att man inte ska borsta hårt på tänderna, och att även tandköttet ska bli lite borstat. Det är också bäst att inte skölja bort tandkrämen med vatten efter att man borstat! Däremot är det bra att dricka vatten om man är törstig mellan måltiderna, istället för mjölk, juice eller saft som innehåller socker och gör att tandtrollen blir glada! Maria visade också att alla barnen har vuxentänderna inuti tandköttet, som ligger och väntar på att komma fram när de tappat mjölktänderna. Hon visade också lite verktyg som tandläkare ocj -sköterskor använder för att titta på tänderna: en liten spegel och en tunn krok som hon kallar nyfikenpinnen som känner på tänderna.

Barnen frågade varför vi har mjölktänder, och varför tandtrollen kommer. Sedan fick de klappa på Folke och känna på hans fina tänder.
Och till sist var Maria och Folke så snälla att de delade ut presenter till alla barn! Kan ni gissa vad det var? 
Alla fick också en målarbok och en informationslapp till föräldrarna, som ligger på hyllan.

Tack Maria och Folke!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar