Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

tisdag 31 mars 2015

När ditt barn blir sjukt...

Det här är riktlinjerna som gäller när ditt barn blir sjukt. Personalen på Hantverkaren har utvecklat riktlinjerna med stöd i Landstingets rekommendationer. Vi har tagit fram dessa för att förhindra smittspridning i barngruppen (samt bland personal!) och för att ditt barn ska få det trivsamt på förskolan.

Feber:
Om barn har feber ska de vara hemma. Därefter ska ni stanna hemma en extra dag efter att febern avtagit, för att vara säker på att barnet orkar vara på förskolan en hel dag igen. Ge INTE febernedsättande och skicka till förskolan, barnet behöver vila!

Kräkningar eller diarré:
Barnet ska vara hemma så länge kräkningar eller lös avföring fortsätter, och TVÅ DAGAR efter sista symptom. (Till exempel: om barnet kräktes för sista gången på en tisdag, kan de komma tillbaka till förskolan tidigast fredag!). Syskon till det sjuka barnet ska också vara hemma eftersom de också kan föra smittan vidare eller själva insjukna.

Löss:
Informera personal och behandla barnet, samt kontrollera att eventuella syskon inte smittats. Barnet kan komma tillbaka till förskolan dagen efter att de behandlats.

Vattkoppor:
Barnet kan komma tillbaka till förskolan när alla koppor torkat. Detta kan ta upp till 14 dagar!

Om barnet insjuknar på förskolan:
Om barnet mår dåligt under tiden de är här så ringer vi och ber er att hämta barnet så snart ni kan! Vi ringer eftersom barnet inte mår bra och orkar inte vara kvar på förskolan, och då är det viktigt att de hämtas snarast. I dessa fall ber vi er också att stanna hemma minst även dagen efter för säkerhets skull. Sedan följer ni riktlinjerna ovan beroende på vad det är för sjukdom.

Kom ihåg: Barnets allmäntillstånd är viktigast!

Barnet kan vara tillräckligt sjuk för att inte orka vara på förskolan även om man inte har feber. Det är bättre att vara hemma en dag för mycket än att komma tillbaka för tidigt och bli sjuk igen (eller smitta andra).
Med vänlig hälsning,

Hantverkarens personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar