Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

onsdag 6 maj 2015

Vattenfall

Krokodilen har börjat med ett nytt projekt, nämligen vatten. Barnen har den senaste tiden visat stort intresse för vatten och det som lever i och omkring vatten. I tisdags begav vi oss till Norrköpings industrilandskap för att titta på lite av det vatten som vår stad har att erbjuda. Barnen visste inte vart vi skulle, utan det fick bli en överraskning. 

Ped: Lyssna... vad tror ni det är som låter? 
Barnen: Vatten! 
M: Jag har varit här förut med mamma och pappa. 


L: oj vad det låter högt, man hör ju inte vad man säger! 

Det var lite läskigt att gå på gallret till och börja med, man kunde ju se ner till vattnet. Men alla barn var modiga och gick hela vägen runt det stora vattenfallet. Det var inte bara vatten vi upptäckte, barnen hittade en elefant i en av tunnlarna. Dom började prata om hur den kommit dit och vem som hade gjort den. 

M: det är nog en artist som gjort den, 
P: men den har ju ett ben för lite, bara 3. Vid fruktstunden bröjade vi diskutera om vilka som bor i vattnet och vart vattnet faktiskt kommer ifrån. 

Ped: Vilka djur tror ni bor här i vattnet? 
Barnen: Fiskar. 
Q: Lax! 
M: Aborre och mört. 
A: Hajar. 
F: nej, inte hajar. Hajar bor havet. 
Ped: Vad är havet? Är inte det här havet? 
M: Nej,havet är stort. 
A: Ja, mycket mycket mycket större. 


Det blev en mycket lyckad förmiddag med våra nyfikna och duktiga barn och samtal om vad vi hade gjort på förmiddag pågick resten av dagen. 

Lpfö98 

Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska omvärlden.

 Barnen ska få stimulans och vägledning av vuxna för att genom egen aktivitet öka sin kompetens och utveckla nya kunskaper och insikter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar