Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

måndag 12 oktober 2015

Tågresan

Förra veckan åkte Krokodilen på äventyr :) Vi åkte pendeltåg till Linköping. Det var första gången några av barnen åkte tåg och alla var väldigt förväntasfulla inför vår resa. Vi började resan med att åka spårvagn till resecentrum. 

- Titta, det där tåget är rött och vitt! 


Väl inne i tåget delade barnen upp sig och satt i mindre grupper och pratade om vad dom såg utanför fönstrerna. 

- Titta kor! 
- Och hästar! 
- Tåget går supersnabbt! 
- Där är det vatten! 

Det tog ca en halv timme att åka tåget. Väl frame i Linköping var det dags att hitt någobstans att äta våran frukt, men eftersom vi inte rikitgt visste något bra ställe att gå till, bestämde barnen vart vi skulle gå. Det blev på andra sidan gatan där det fanns ett konstverk som barnen genast började leka i och klättra på. 


Det blev en härlig lekstund med mycket hopp och skutt och spring i benen. När vi åkte hem igen var det mycket prat hos barnen åter igen vad vi såg utanför fönsterna och även vad vi hade gjort och vart vi hade varit. 


  

- Är det här biljetten? 
- Ja, det här är våran biljett. Du får lämna den till konduktören när han kommer. 

Det blev en mycket uppskattad utflykt och något som barnen pratade mycket om efteråt. Pedagogerna tog med sig barnens tankar och ideer från tågresan och vi arbetar vidare med det under veckan som kommer på olika sätt. 

Lpfö98 

Barnen ska få stimulans och vägledning av vuxna för att genom egen aktivitet öka sin kompetens och utveckla nya kunskaper och insikter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar