Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

onsdag 25 november 2015

Experiment

Idag har krokodilen fortsatt på föra vecaks mycket uppskattade experiment. Gravitaion undersöktes förra veckan och idag blev det att testa detta ihop med vad som flyter och sjunker i vatten. 


Alla barn testade att släppa ett förmål som finns på förskolan och som dom använder när de t.ex. Skapar och leker. Kottar, kulor, papper och päron var lite av det som testades. Vad sjönk till botten? Vad flöt? Var det något som sjönk snabbare? 


- pappret sjunker när det blir blött! 
- kotten är lätt, den flyter. 
- Den stora kulan sjunker och den lilla flyter för den är lätt. 
Barnen hade många olika teorier kring vad som flöt och vad som sjönk och varför vissa saker hamnade på botten och andra inte. 
- Det är luft i! 
- Luften dör, då sjunker det. 


Lpfö 98 (rev 2010)

Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. 

Barnen ska få möjligheter att utveckla sin förmåga att iaktta och reflektera. Förskolan ska vara en levande social och kulturell miljö som stimulerar barnen att ta initiativ och som utvecklar deras sociala och kommunikativa kompetens. Barnet ska också ha möjlighet att enskilt fördjupa sig i en fråga och söka svar och lösningar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar