Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

torsdag 4 februari 2016

Nya intressen

Krokodilens barn har under de senaste veckorna visat stort intresse och nyfikenhet kring vårt universum och rymden. Intresset väcktes när några barn började fundra över varför det finns olika  årstider och vad som är orsaken till att det är varmt på sommaren och kallt på vintern. Vi började prata om solens avstånd till Jorden och pedagogerna gjorde tillsammans med barnen ett skalenligt solsystem med alla våra planeter. 

 

Några barn funderade på om man kan åka upp i rymden och hur man gjorde det i så fall. Vi undersökte saken med hjälp av vår iPad och upptäckte rymdraketer som barnen skapade med hjälp av mjölkkartonger. 

"Det går inte andas i rymden. Dom måste ha hjälm." 
"Dom studsar i rymden för att det inte finns nåt som håller emot." 
"Där bor vi. På jorden." 
"Jorden är blå och grön." 

Igår och idag, torsdag har vi testat att skapa planeter i ett nytt material, nämligen lera. Under natten fick leran torka och idag fick barnen måla sina planeter. 


"Det är solen och den lilla samma." 


"Titta, jag har gjort Jupiter." 

Detta nya intresseområde är väldigt spännande och vi ser fram emot alla nya utmaningar som kommer tack vare våra nyfikna barn. Vem vet vart vi hamnar härnäst? 


Lpfö 98 (rev 2010)

"De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för bör ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen

av verksamheten. "

  • utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, 

  • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar