Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

torsdag 17 mars 2016

Polisbesök

Den här veckan har vi på Krokodilen haft mycket spännande saker för oss. Barnen har börjat visa intresse för de förändringar som sker nu när det börjar bli varmare. Vi har pratat om vad som krävs för att något ska växa. 

"Solen! För det blir varmt." 
"Vatten." 
"Jord i krukan så dom växer." 

Barnen har fått göra egna krukor som dom planterat i och som nu står i våra fönster. Kom gärna in och titta om det växer. 


Under vår utflykt på tisdagen gick vi för att besöka en av de saker som växter behöver, nämligen vatten. Barnen upptäckte att det inte var någon sol ute den dagen. Men vatten fanns det i alla fall. 

"Ingen sol ute idag, där uppe." 
"Solen är högt där uppe!" 
"Rymden!" 


Att titta på vattnet och framför allt dom stora vattenfallen var jätte spännande men det som var roligast den dagen var när vi var på väg tillbaka till förskolan igen och vi gick förbi en parkerad polisbil. Barnen fick träffa och prata med dom två poliser som jobbade och flera barn fick sitta i polisbilen. Det blev många nyfikna funderingar till poliserna som var väldigt hjälpsamma och svarade på barnens frågor. 

"Vad finns där bak?" 
"Vart sitter tjuven?" 
"Hur fort kan man köra?" 
"Vad använder ni det till?" 


Efter mötet med polisen har rolleken på Krokodilen handlat mycket om just tjuvar och polisen och hur man fångar och binder fast en tjuv. Men vi har även undersökt mycket nytt marerial under veckan som barnen fått skapa fritt med. Bland annat mycket naturmaterial som vi tog med oss ifrån vår utflykt. "Jag ritar Elsa." 
"Elsas slott är där!" 


"Jag har gjort en gubben, det är jag."

Lpfö 98 (rev. 2010)

Lärandet ska baseras såväl på samspelet mellan vuxna och barn som på att barnen lär av varandra. 

Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, moti vation och drivkraft att söka kunskaper. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar