Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

tisdag 20 december 2016

Kvalitetstid

Ibland händer det att vi inte är så mycket barn samtidigt som det är full pedagogstyrka. Idag, tisdag var en sådan dag. Vi passade på att dela upp barnen i mindre grupper och får på så sätt lite mer kvalitetstid med vår barngrupp. 

Några barn var inomhus idag på förmiddagen och gjorde klart mycket av det skapande de hållit på med inför julledigheten. De fick även tömma sina lådor in ateljen och även hjälpa till att skapa sitt eget material som de sedan kan bygga med. 


"Dom kan vi använda att mätta med!" 

"Se vilken som är längst." 

En mindre grupp med barn gick på promenad och besökte fåglarna nere vid Strömmen. Vi hade med oss lite bröd till änderna och vi diskuterade kring om de skulle äta brödet. 

"Dom gillar smörgås!" 

"Jag tror dom gillar spagetti! Gillar ni spagetti?" 

Barnen matade fåglarna och kallade dom för mamma och pappa fåglar. Pedagogen blev nyfiken på vem som var vem och frågade hur barnen visste att det var mamma och pappa fåglar.

"Dom med grönt huvud är pappa och dom bruna är mammor. Det har farmor sagt." 


Barnen fick också möjlighet att visa sin samarbetsförmåga när de hjälpte varandra upp för rutschkanan nere vid Strömmen. 

"Ge mig din hand."

"Kom igen, du kan." 

Lpfö 98  (rev. 2016)

Förskolan ska ta till vara och utveckla barnens förmåga till ansvarskänsla och social handlingsberedskap, så att solidaritet och tolerans tidigt grundläggs. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar