Förskolan Hantverkaren består av två avdelningar med barn i åldern 1-3 och 3-5 år.


Sidor

fredag 1 juni 2018

Info ang. Organisation höstterminen 2018 Hantverkaren

Vi vill börja med att tacka alla som kom till vår grillkväll förra veckan, vilken kväll!!

Nu närmar sig sommaren med stormsteg. Sommarvärmen är här och vi njuter av härliga dagar på gården med massor ut av vattenlek, vi hoppar hopprep, gungar, blåser såpbubblor och gräver i sandlådan ( Se till att barnen har ombyten i lådan).

Från v25-27 (18 juni – 6 juli) kommer verksamheten att vara på Hattens förskola. Därefter är vi på Tuppens förskola v. 28-31. Från och med v. 32 är vi tillbaka på hantverkaren. 

Till hösten 2018 kommer Avdelningarna att byta plats. Detta kommer delvis att ske ihop med barnen under vecka 24. Vi kommer då alla att hjälpas åt att flytta en del möbler och material. Vi anser att det är bra att barnen får vara med vid flytten för att de ska känna sig delaktiga samt för att de ska känna trygghet i att veta vad som väntar dem när de kommer tillbaka efter sommaren.

Vi väljer att göra detta byte för att vi skall kunna erbjuda alla barnen väl fungerande miljöer och material utifrån barngruppernas storlek och behov. 

De som arbetar på Elefanten under hösten 2018 är: Jenny , Daniela, Inam och Neshti  .

På krokodilen arbetar under hösten 2018:  Cissi, Antonela, Isabella, Patricia och Allaa.

Krokodilen kommer i dagsläget att ha 22 barn vid terminsstart barn födda 2013 samt 2014 och Elefanten kommer att ha 14 barn vi terminsstart barn födda 2016 samt 2017. 

Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och vid öppning och stängning är vi alla tillsammans på Elefantens avdelning. 


Ex. En dag på förskolan: (Tis, Ons, tors )

6.15 Förskolan öppnar (vi är tillsamman på Elefanten)

7:30 Frukost tillsammans på Elefanten

Ca 8.30 vi startar dagen, delar barnen i olika grupper där vi erbjuder olika aktiviteter, projekt. 

11.30 Lunch

12:00 vila eller högläsning

12:30 Aktiviteter inne eller ute i olika grupper.

14.30 mellanmål

15:00 aktiviteter i olika grupper ute eller inne.

18.00 förskolan stänger för dagen. 

Varje måndag och fredag har ett arbetslag reflektion mellan kl. 9-11. Detta för att vi skall kunna erbjuda barnen väl planerade aktiviteter med lärande i fokus. 

Då är alla barnens tillsammans i helgrupp. 


Obs! Vid sjukdom eller annan ledighet är det viktigt att ni meddelar oss om barnets frånvaro eller när ni förväntas återkomma till förskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar